QR Code blog ini

QR Code

Sinergi

Photobucket

Senarai “paling” 2009

>> Wednesday, December 30, 2009

Sebelum tahun 2009 melabuhkan tirai aku nak berkongsi tentang beberapa perkara yang mendapat tempat di hati aku sepanjang tahun ini. Namun begitu, aku Cuma nak bagi tau awal-awal bahawa perkara ini dinilai menurut kaca mata aku sahaja. Tidak ada apa-apa nilai kesarjanaan atau keintelektualan yang mungkin anda temui. Maka kepada yang telah memenangai hati aku ni, aku nak ucapkan terima kasih la awal-awal. Anda semua sangat bermakna!

Kategori Kawan :

Kawan yang paling aku nak jumpa – Najib upsi
Kawan yang paling menyenangkan hati – sufi suci
Kawan yang paling senang diajak berbincang – faza4peace
Kawan yang paling banyak meminjamkan barang – Q-amar
Kawan yang memiliki bahasa paling unik – mael geologi
Kawan yang paling tenang – cikgu yuzaidi
Kawan yang paling proaktif – hanif ex-smap Labu
Kawan yang paling segak dan bergaya – raja sham
Kawan yang paling aktif bersukan – cikgu zahrin
Kawan yang paling sempoi – farid anggur
Kawan yang mempunyai anak paling comel – ucop at-tawaui
Kawan yang paling seronok untuk untuk dilayan – yazid
Kawan yang paling “out-standing” – ibnu ishak
Kawan yang masak paling sedap – usop graduan spta
Kawan yang paling “easy-going” - syafiq
Kawan yang mempunyai idea paling luar biasa – sirpunk
Kawan yang paling “soft-spoken” – ehsan ssmp

Kategori Tempat :

Tempat paling mempersona – Kota Kinabalu International Airport
Tempat paling jauh aku pegi – Sipitang
Tempat paling aku teringin nak pegi – UUM
Tempat paling bosan aku pegi – Kuala Penyu
Tempat paling banyak kali aku sesat – Masjid Bukit Padang
Tempat paling kotor - Pasar malam Wakaf Che Yeh
Tempat paling seronok – SMK Pengiran Omar II

Kategori blog :

Topik blog paling menarik – aku dan kami
Layout blog paling cantik – mujahid sesat di Betlehem
Bahasa blog paling puitis – salji biru
Topik blog paling menyentuh hati – sabahan muslim
Blog yang paling kerap aku baca – satu ummah
Blog yang paling tak larat aku bukak – halaqahbyu
Gambar blog yang paling menarik – ebulz
Isi blog yang paling lama untuk dicerna – ridhuantee
Tulisan blog yang aku paling “respect” – ibnuzulkiflee

Kategori Peristiwa :

Peristiwa paling menyeronokkan – balik raya haji dapat tiket percuma naik MAS
Peristiwa paling men”cuak”kan – jatuh motor masa nak balik Sipitang
Perisitwa paling membengangkan – “last minute” punya notis suruh bawak itu-ini untuk ke program
Peristiwa paling membosankan – menunggu seseorang yang tak kunjung tiba
Peristiwa paling memeningkan kepala – kontrak jual sate
Peristiwa paling menggelikan hati – minggu terakhir di kelas 4C
Peristiwa paling menginsafkan – Program hafalan siri 1
Peristiwa paling memenatkan – mengosongkan RB dan pindah rumah
Peristiwa paling menyentuh hati – dengar pengisian dari Abu Muhammad di Masjid Telekom
Peristiwa paling membahagiakan – mendapat SMS dari sirpunk selepas tamat latihan mengajar
Peristiwa paling aku cemburu : tidak diberitahu tentang liqa’ atas alasan aku berada jauh

kepada mereka meraka yang telah memenangai hati aku ni...aku hadiahkan sebuah piala. Boleh save dalam komputer atau laptop masing masing dah tu print out sendiri ye!

7 comments:

faza4peace Thursday, 31 December, 2009  

haha perli aper berbincang dgn gue..huhu

cis paling tak larat..huh tak kenang jasa ..eceh

sate sate, rb rb...huh banyak tul

tq dapat anugrah cam tueh, nak wat gak ar untk HB..hehe

Abu Dzar Al-Ghifari Thursday, 31 December, 2009  

haha...

tapi memang anta senang nak ajak bebincang, kalo tak larat nak bincang...betumbuk je
MP nta tu secara jujur la mengaku memang tak larat nak bukak...banyak sangat isi ahaks!

nak wat untk HB..HB tu apa??

SufiSuci Thursday, 31 December, 2009  

I'm honored to be in the listed award. May God bless you

A.K.U dan K.A.M.I Saturday, 02 January, 2010  

ahahaha..nice idea ha...?
tak sangke ada dalam tu..toche2..
er..boleh pinjam idea tak..?
rase nak buat jugak camni..
best pulak..hehe..

ahmad hisyam Wednesday, 06 January, 2010  

antum biar betul akh. masjid tempat antum paling selalu sesat? kan ke masjid tu tempat dapat hidayah, antum dah terbalik nih. hoho :D

mohd hanis Wednesday, 06 January, 2010  

Alhamdulillah, ana dapat blog layout paling cantik. Ana rasa blog lain lagi laa cantik akh.

Abu Dzar Al-Ghifari Thursday, 07 January, 2010  

SufuSuci : hmm...memang menyenagkan hati dan bahasa yang puitis!

A.K.U dan K.A.M.I : idea picisan je ni.nak pinjam??amik je terus, tak payah pulangkan dah

ahmad hisyam : alamak ini sudah salah faham...sesat untuk mencari jalan nak ke masjid bukit padang sebenarnya yang ana maksudkan.

mohd hanis : gambar mujahid kat atas kuda tu memang smart. ditambah pulak dengan kombinasi warna sebalah kiri dengan kanan yang senada dengan warna langit. Memang menakjubkan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

bebas diulang cetak. Powered by Blogger.

About This Blog

blog ini adalah hasil cetusan pendapat dan titipan ikhlas seorang insan kerdil di celah umat

sebarang pertanyaan boleh di emailkan ke ismiabudzar[at]gmail[dot]com

Flag Counter

free counters

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP